www.guziolki.fora.pl
forum związku GUZ
FAQ
Szukaj
Użytkownicy
Grupy
Galerie
Rejestracja
Profil
Zaloguj się, by sprawdzić wiadomości
Zaloguj
Forum www.guziolki.fora.pl Strona Główna
->
Forum testowe
Napisz odpowiedź
Użytkownik
Temat
Treść wiadomości
Emotikony
Więcej Ikon
Kolor:
Domyślny
Ciemnoczerwony
Czerwony
Pomarańćzowy
Brązowy
Żółty
Zielony
Oliwkowy
Błękitny
Niebieski
Ciemnoniebieski
Purpurowy
Fioletowy
Biały
Czarny
Rozmiar:
Minimalny
Mały
Normalny
Duży
Ogromny
Zamknij Tagi
Opcje
HTML:
NIE
BBCode
:
TAK
Uśmieszki:
TAK
Wyłącz BBCode w tym poście
Wyłącz Uśmieszki w tym poście
Kod potwierdzający: *
Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Skocz do:
Wybierz forum
Jakaś kategoria
----------------
Forum testowe
Przegląd tematu
Autor
Wiadomość
Zachea
Wysłany: Pią 10:49, 23 Lis 2012
Temat postu:
Zakochałam się w tej sałatce ja oraz wszyscy, którzy jej próbowali (chyba, że mówili to przez grzeczność
)
sałata lodowa (lub pekińska) + rukola (proporcje 1:1)
kiełki rzodkiewki
ser feta - w kostkę
pomidory suszone - w paseczki (chyba, że macie gdzieś w okolicy Netto, to kupowałam tam pomidory suszone, od razu pokrojone na małe kawałki i całkiem niedrogie - 7,- za spory słoiczek)
prażony słonecznik
olej z pomidorów
to wszystko, naprawdę polecam spróbować choć raz:)
Dr Iwa Bonar
Wysłany: Nie 22:39, 30 Wrz 2012
Temat postu:
sprawdzony spód do pizzy
1kg mąki
1 i 1/2 wody letniej
1/2 kostki drożdży
1/2 łyżeczki cukru
szczypta soli
3 łyżki stołowe oleju
rozpuścić w wodzie letniej drożdże następnie dodać cukier, sól i olej, na koniec powoli dodajemy mąkę i wyrabiamy ciasto.
ciasto rozwałkujemy cieniutko (mniej niż wafelek) ciasto dobrze zrobić przynajmniej na godzinkę przed pieczeniem. Możemy również z tym ciastem gotową pizzę zamrozić
na ciasto można polać swój własnoręcznie zrobiony sos - oto przepis:
1 puszka pomidorów bez skórek troszkę keczupu, przyprawa do pizzi, oregano i pieprz. Wszystkie składniki rozgrzewamy, doprawiamy do swojego smaku i polewamy na ciasto:)
teraz tylko inwencja własna:) co kto lubi wrzuca na spód pizzy z sosem lub bez sosu
i na koniec najważniejszy starty ser
życzę smacznego
ciasta wystarcza na dwie duże prostokątne blachy.
Betinka
Wysłany: Śro 12:21, 19 Wrz 2012
Temat postu:
no to kolej na mnie : )
SAŁATKA NIEKONIECZNIE NA GRILLA
POMIDORKI Z ŻÓŁTYM SEREM
*kilka dojrzałych pomidorów
* ser żółty w kostce
* majonez, jogurt naturalny
* ząbek, lub kilka czosnku
* sól, pieprz, papryka słodka
--pomidory pokroić w kostkę lub na ćwiartki ( w zależności od upodobania) ; przełożyć do naczynia
--żółty ser zetrzeć na tarce jarzynowej (grube oczka) ; serem posypać pomidory -> ewentualnie wymieszać
-- sos czosnkowy, majonez + jogurt oraz pozostałe składniki (czosnek, przyprawy) - wszystko zależy od ilości przygotowywanej sałatki.
u mnie w rodzinie oraz wśród znajomych, niepodzielnie króluje ta sałatka : ) jest smaczna i 'szybka' w przygotowaniu.
Smacznego! : )
Zachea
Wysłany: Śro 8:44, 19 Wrz 2012
Temat postu:
To i ja coś dorzucę
Danie tylko dla wielbicieli pleśniowego sera
Makaron z serem pleśniowym
Proporcje na oko;)
opakowanie makaronu szpinakowego (tagliatelle)
kubek śmietany (jakakolwiek 12,15,30 wszystko jedno)
ok 25-30 dkg sera Lazur (lub innym z niebieską pleśnią)
łyżeczka cukru
pieprz zielony w zalewie wg uznania
pomidorki koktajlowe (zwykłe też dadzą radę)
Gotujemy w garnuszku śmietanę z pokruszonym serem dodajemy odsączonego zielonego pieprzu i cukier. Jak nam się ładnie serek rozpuści to polewamy nim makaron. Dekorujemy pomidorkami koktajlowymi.
Ja uwielbiam to danie, mój mąż niekoniecznie, wszystko zależy od tego czy lubicie śmierdzący serek
krewniak
Wysłany: Pon 19:17, 17 Wrz 2012
Temat postu:
Dingo, już lecę do kuchni, aby wypróbować Twój przepis! : D
Dr Dorota Grey [GUZ]
Wysłany: Pon 18:14, 17 Wrz 2012
Temat postu: Ciasto cytrynowe
Dingo żeby herbatka jej lepiej smakowała proponuję dołożyć ciasto cytrynowe.
Potrzebujemy:
* 6 jajek,
* mąka,
* cukier
* cukier puder,
* kostka margaryny,
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 2 ładne, dojrzałe cytryny,
W pierwszej kolejności musimy zajumać (zabrać) z lodówki teściowej 4 ładne jajka
Następnie je ważymy i kolejno odważamy cukru, mąki i margaryny tyle ile ważyły jajka. (mi się udaje 25dag to mamy cała kostkę margaryny)
Ucieramy jajka z cukrem i margaryną (czasami robią się grudki ale i tak później się rozpłyną)
Dodajemy mąkę z 1 łyżeczką proszku do pieczenie
Na sam koniec wyciskamy sok z 1 cytryny i dorzucamy startą skórkę (ja zanim zetrę wolę ją sparzyć)
Ciasto na blaszkę albo do tortowej (preferuję na blaszkę) i do piekarnika na 180st C i na ok 40min
Na górę polecam lukier cytrynowy
* 2 żółtka
* 15dag cukru pudru,
* sok z 1/2 cytryny
- żółtka utrzeć z cukrem i rozcieńczyć sokiem; wylać na ciepłe ciasto.
Ciasto smaczne i na ciepło i na zimno
Żadna teściowa się nie oprze
Polecam
DINGO
Wysłany: Pon 16:26, 17 Wrz 2012
Temat postu: GUZIOŁOWE GOTOWANIE
proponuje przepis nr 1 - bierzemy 250 ml przegotowanej wody ,1 torebkę herbaty . Herbatę umieszczamy w szklance ,wodę doprowadzamy wrzenia od czasu do czasu mieszając aby nie przypalić. zalewamy herbatkę wodą i częstujemy teściową, może wreszcie pożyczy na nowy samochód
fora.pl
- załóż własne forum dyskusyjne za darmo
Powered by
phpBB
© 2001, 2005 phpBB Group
Regulamin